חג מתוק ושמח • קרעפלעך גבינה מתוקים

    מירי זורגר | צילום: אילוסטרציה No Comments on חג מתוק ושמח • קרעפלעך גבינה מתוקים
    23:36
    13.05.24
    נתי קאליש No Comments on פרסום ראשון: מי יהיה הממשיך? נחשפת צוואתו של האדמו"ר מביאלה

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    מתכון מופלא של מירי זורגר לכיסנין טעימים ומתקים שיפארו כל שלחן חג בכל בית. המתכון מסדנאות לחג השבועות של רדיו קול חי.

    מצרכים
    2 כוסות מים
    100 גר' חמאה
    1 כפית מלח
    4 כוסות קמח
    4 חלמונים.

    מלית
    1 מיכל גבינת ריקוטה
    1/2 כוס אבקת סוכר
    1/2 שקית אינסטנט וניל.

    לציפוי
    50 גר' חמאה
    2 כוסות פירורי לחם
    2 שקיות סוכר וניל.

    אופן ההכנה
    הכנת הבצק
    בסיר שמים את המים החמאה והמלח ומביאים לרתיחה
    מסירים מהאש ומוסיפים קמח ומערבבים לקבלת גושי בצק
    מעבירים את הבצק למיקסר ומוסיפים את החלמונים אחד אחד לקבלת בצק.

    הכנת המלית
    מערבבים את המצרכים, טועמים ומתקנים תיבול מעבירים לשקית זילוף.

    הכנת הקרעפלעך
    בסיר 4 ליטר ממלאים כ-3 ליטר מים ומביאים לרתיחה.
    מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ.
    מזלפים במרכז את מלית הגבינה סוגרים לחצי ומהדקים היטב.
    מבשלים במים שרתחו כל פעם כ 10 יח' עד שצפים
    מוצאים עם כף מחוררת למסננת שוטפים במים קרים ומעבירים לכלי.

    הכנת הפירורים
    במחבת ממיסים חמאה מוסיפים את הפירורים והסוכר וניל ומערבבים
    את הקרפלעך טובלים בפירורים עד לציפוי מוחלט.
    מגישים עם שמנת חמוצה



    0 תגובות